Brabantské vajcia s hríbmi

Na tento starý recept s názvom brabantské vajcia som narazila v starej kuchárskej knižke. Google tento výraz nepozná, ale možno vaše staré mamy áno. V skutočnosti ide o vajíčka uvarené v zelenivovo – smotanovom redšom základe. Môže to byť napríklad udusený špenát či hríby.

Pre dve osoby potrebujeme:

1 malá cibuľa

rastlinný olej

soľ

čerstvé hríby

50 ml sladkej smotany

4 – 6 vajíčok

1 hrsť petržlenovej vňate

pečivo

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Prisypeme nakrájané hríby, osolíme a restujeme 5 minút. Podlejeme smotanou a ešte 2 minúty varíme. Pomiešame. Rozklepneme 4 vajíčka, každé osolíme, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, prikryjeme pokrievkou a pomaly necháme bublať 5 minút. Už nemiešame! Podávame s pečivom.

dsc_0151-1 dsc_0157-4