Červená paprika plnená sladkými zemiakmi & co.

Ako tak pozerám na recepty, ktoré sa objavujú na blogu, uvažujem, prečo mám rada zapekané jedlá. Je ich nejako veľa. Hm… neviem, asi preto, že som ohnivé zmanenie, ktoré viac inklinuje k ohňu. Alebo preto, že mám v tomto prípade radšej pečenú papriku ako surovú. Zapekanie jej dáva výraznejšiu vôňu, pretože paprika vonia, len keď ju krájame či hryzieme. Inak mi surová vôbec nevonia. Pri pečení je to báseň. Vonia celá kuchyna.

A prečo práve táto plnka? Je veľa možnosti, ktoré môžu byť limitované obsahom vašej chladničky, alebo výberom v obchode… Mne ostala plnka z plnenia zemiakov, ktorú som si odložila pre istotu do chladničky a na druhý deň na mňa žmurkla v chladničke paprika a vznikto toto. Potom sme ju zjedli na večeru. A zazvonil zvoniec a rozprávky (i papariky) je koniec.

Čo dať do červenej papriky pred tým ako ju dáme do rúry, aby to bolo chutné?

1 červenú papriku prekrojíme a vyberieme biele čudá zvnútra

Plnku si urobíme tak, že zmiešame 50 g uvarených sladkých zemiakov nakrájaných na malé kúsky + sparenú brokolica + sparený hrášok + uvarené pohánkové krúpy + soľ a korenie nesmie chýbať. Na to rozklepnite do každej papriky jedno vajíčko (teda budete potrebovať dve) a šup s tým na 15-20 minút do rúry. Aby sa mi to na plechu neprevaľovalo a vajíčko neutieklo z papriky, dala som to do jamiek vo forme z mafiniek 🙂 Rúru stačí dať na 180 stupňov. Keď sa to dopečie, môžete to pred podávaním posypať parmezánom, alebo jemne nastrúhaným tvrdým syrom.

Už som aj zabudla, s čím sme to zajedali, ale pamätám si, že sme nemali doma kečup a muž bol v rozpakoch čo si na to kydnúť, lebo on na všetko kydá kečup. Kydol na to tatarskú omáčku 🙁 Mne k tomu nič nechýbalo.

 

DSC_0065-1