Cícerová polievka s tofu a kapustou

Zas krémová. Áno, mám rada takéto husté polievky. Túto som si skombinovala na základe mojich chutí, čo som mala doma po ruke a viacerých receptov, ktoré som objavila na Pintereste a v časopise FOOD. 

Potrebujeme:

polovica žltej cibule

plechovka cíceru

kari korenie

1/4 ČL mletého zázvoru

1 plechovka kokosového mlieka

100 ml kuracieho vývaru/ vody

podľa chuti soľ a chilli

1 tofu natural nakrájaný na kocky

2 pl sezamového oleja

1/6 malej hlávky červenej kapusty nakrájaná na tenké rezance

 

Postup

Do Optimum Thermocook od Froothie si dáme polovicu cibule, zapneme na pár sekúnd CHOP. Do nasekanej cibule dáme plechovku cíceru, kari, zázvor, kokosové mlieko alebo smotanu a vývar. Do naparovacej nádoby si dáme na rezance nakrájanú červenú kapustu. Varíme v ThermoCook-u takto dva v jednom cca 10 minút.

Medzitým na panvici opražíme tofu nakrájané na kocky.

Kapustu dáme dole z nádoby. Náhodu dôkladne prikyjeme a potom 30 sekún mixujeme. Dochutíme. Podávame.

 

 

DSC_0428-1 DSC_0439-3 DSC_0431-2 DSC_0449-5

SÚVISIACE ČLÁNKY