Cícerovo – cviklová nátierka

Cvikla je v nátierke výborná a obľúbia si ju aj deti, lebo je sladká :-)

Už je v záhradkách sladučká cvikla! Máme ju radi upečenú do karamelova, ale aj zaváranú. Skúste kombináciu s cícerom či uvareným paštrnákom. Na chlebík, na hrianku, alebo k tortilám. Ak ju nebudú jesť deti, nezabudnite pridať chilli!

POTREBUJEME

1 konzerva cíceru

2 veľké uvarené cvikle

1 strúčik cesnaku bez stredného klíčku

soľ

mleté korenie

šťava z polovice citróna

obľúbený olej (repkový, olivový,  …)

 

POSTUP

Najprv si uvaríme cviklu, podľa veľkosti cvikle to môže trvať 20 – 40 minút. Uvarenú ošúpame a nakrájame na menšie kúsky. Keď má izbovú teplotu. Dáme do mixéra spolu s cícerom a cesnakom a mixujeme. Môžete do hladka, ja som ale nechala aj trochu väčšie kúsky. Pridáme citrónovú šťavu. Osolíme, okoreníme. Dáme do misky a vrch pokvapláme olejom. Posypeme slnečnicovými semienkami.

Podávama s hriankami, tortilami, alebo čerstvým chlebíkom.

DSC_0651-30 DSC_0656-32 DSC_0660-33 DSC_0663-34