Cuketové placky bez vyprážania s dipom

Na placky si najčastejšie dávame kečup a tatarskú. Ale s týmto dipom je to naozaj lepšie!

Ideálna večera, ale aj pochutinka pre návštevu. A s týmto kôprovo-horčicovým dipom je to super. Vyskúšajte.

Čo budeme potrebovať:

4 veľké hrste nahrubo nastrúhanej a vyžmýkanej cukety aj s kožou bez jadierok

2 vajíčka

soľ a korenie

2 PL hladnej múky

5 PL jemných ovsených vločiek

sušené oregano

najemno nastrúhaný syr cheddar na dochutenie

 

DIP: biely jogurt  s 3 % tuku a 2 ČL sušeného kôprovo-horčicového dipu od dipiyapesta.cz

 

POSTUP:

Dáme si vyhriať rúru na 180 stupňov. Nastrúhanú cuketu dáme do misy a osolíme. Po pár minútach bude mať okolo viac šťavy, ktorú vyžmýkame. Pridáme vajíčka, korenie, hladnkú múku, vločky a oregano. Urvoríme hmotu ako keď robievate zemiakové placky. Na plech s pečiacim papierom robíme tenke placky s rôznym priemer. Ja robievam cca 10 cm.  Dáme do vyhriatej rúry a pčeieme 20 – 30 mint. Podľa toho, či máte radi vypečené, alebo nie. Placky sú hotové, keď sa dajú odlepiť z pečiaceho papiera.

DSC_0018-3

SÚVISIACE ČLÁNKY