Jahodovo-tvarohová torta

Letné koláče a torty by mali byť ľahké, svieže, farebné a s kopu ovocia.

Samozbezy jahôd sú už po sezóne, ale nejaké tie jahôdky som si odložila na horúce letné dni do mrazničky. Keďže jahody majú radi všetci, malí aj dospelí maškrtníci, robila som cez víkend túto na prípravu nenáročnú tortu. Ak máte radi studené ovocné torty, môžete vyskúšať.

Torta bola nadýchaná ako pena. Pripomínalo nám to miláčik. Myslím, že zvolený pomer cukru je tak akurát. Nemám rada veľmi sladké koláče.

 

korpus

170 g studeného masla

200 g hladká múka

80 g kryštálového cukru

trochu soli

 

plnka

1 a pol balenia želatíny Dr. Oetker

300 ml kokosového mlieka (prípadne kokosovú smotanu + vodu)

500 g čerstvých alebo odmrazených jahôd

180 g kryštálového cukru

400 g jemného tvarohu

250 ml smotany na šľahanie

 

Postup

Do misky dáme všetky suroviny a vypracujeme robotom zmes s konzistenciou ako štrk. Dáme na dno cca 24 cm formy a prstami rovnomerne pokryjeme dno. Prípadne si pomôžeme opakom polievkovej lyžice. Dáme do vyhriatej rúry na 160 stupňov a pečieme 25 minút, kým sa nezačnú okraje sfarbovať na ružovo.

Plnku si urobíme takto:

Pripravíme si želatínu – do mlieka dáme napučať želatínu a potom ju ohrejeme, až kým sa rozozpustí. Musíme v nej vedieť udržať prst.

Vo veľkej mise rozmixujeme jahody s cukrom, pridáme tvaroh, želatínu a vyšľahanú smotanu na šľahanie. Vylepeme na korpus a dáme do chladu aspoň na 4 hodiny.

Servírujeme s čerstvým ovocím.

SÚVISIACE ČLÁNKY