Jednoduchá jahodová torta s mascarpone

Potrebovali sme dať do mrazničky domáce klobásky a tak šli jahody von. Čo s nimi? Bolo rozhodnuté. Bude jahodová torta.

Už je leto ďaleko a tak sa mi žiadalo niečo letné, svieže a šťavnaté. Jahôdkové. A myslím, že to bola dobrá voľba. Jahodová torta sa míňala, čo ma veľmi tešilo.

KORPUS:

3 žĺtka

3 PL cukru

3 PL vody

3 PL rozpusteného masla

3 PL múky

2 PL kakaa

1/2 ČL prášku do pečiva

3 vyšľahané bielka

 

KRÉM:

500 g mascarpone (alebo môže byť aj jemný tvaroh)

3 pl práškového cukru

 

JAHODOVÉ ŽELÉ:

700 g rozmixovaných jahôd

200 ml jahôd s vody/čistej vody

1 želatína určená na 1 L ovocia/ovocnej šťavy

 

POSTUP:

Aj z nadpisu receptu je zrejmé, že je to veľmi jednoduché. Urobíme si najprv korpus z 3 vajec. Do väčšej misy dáme žĺtka. Vymiešame s cukrom dopeny. Primiešame vodu a maslo. Prisypeme, múku, kakao a prášok do pečiva. Vmiešame vyšľahané bielka. Dáme do formy s priemerom 24 cm, ktorú vystelieme papierom na pečenie.  Pečieme pri 180 stupňoch približne 25 minút. Necháme vychladnúť.

Kým sa korpus pečie, vymiešame si mascarpone s cukrom.

Na upečený  a vychladnutý korpus natrieme marcarpone.

Želatínu pripravíme podľa návodu. Pridáme do rozmixovaných jahôd. Jahody boli sladučké, tak som cukor nedávala. Premiešame a nalejeme na marcarpone. Dáme do chladničky stuhnúť. Do 3 hodín je torta stuhnutá.

 

dsc_0011-1 dsc_0015-2