Kelová polievka s červenou šošovicou

Zelenina je zdravá! To vieme všetci. Keď vžak už od radosti neviete akú zeleninovú poliveku na rýchlo uvariť, siahnite po keli a červenej šošovici. Do polhodiny, máte polievku uvarenú!

A tu je aj video recept na ňu:

Potrebujeme

2 PL masla Melina

1 cibuľa so šupou

koreňová zelenina

¾ hrnčeka červená šošovica

¼ hlávky kelu

soľ

korenie

voda

 

Postup

Ja robievam polievku tak, že začínam maslom. Maslo je základ. Necháme si ho rozpustiť na miernom ohni, pridáme cibuľu prekrojenú na polovicu a opražíme reznou stranou do zlata. Primiešame na kocky nakrájanú zeleninu a osmažíme. Primiešame šošovicu. Osolíme a okoreníme. Zalejeme vodou. Polievka je rýchlo uvarená, lebo červenú šošovicu nie je potrebné dlho variť. Varíme max 20 minút na miernom ohni, kým šošovica nie je uvarená. Pred podávaním posypeme čerstvou vňaťou z petržlenu či koriandra.