Krémový tekvicový cheesecake

Chuť na niečo sladké je silná. Je to ako abstinenčný príznak. Tieto stavy mávam dosť často a dokonca sa mi už viac krát stalo, že som mala chuť na konkrétne ingrediencie a moje dáve a donedávna používané „mám chuť na niečo sladké“ začína nahrádzať „mám chuť na niečo vanilkové/mandľové/jablkové/slivkové/…“ . No nebránim sa tomu. A ani môj muž. Vďačne si vychutná všetko čo mu pripravím a dokonca ma za to aj pochváli. Krásna idylka zvaná Môj život.

Tekvicové pyré mi ostalo ešte z prípravy sladkého tekvicového chlebíka a tak nápad urobiť si radosť tekvicových cheesecakom uspela. Aj napriek tomu, že bola nedeľa večer sa mi chcelo – tak ako vždy keď ide o pečenie či varenie. Už to začína byť podozrivé niele mužovi, ale aj mne. Kiež by som bola taká pracovitá i v práci, nielen v kuchyni 🙂

Nezabudnite mať v chladničke a v komôrke tieto vecičky:

na korpus:

3/4 balenia keksíkov – BEBE kakaové + 2 PL rozpusteného masla

na krém:

3 celé vajíčka

10 PL hnedého cukru

1 ČL vanilkovej esencie Dr. Oetker

1/4 ČL mletý muškátový oriešok

1,5 hrnčeka tekvicového pyré (musí byť dôkladne hladké, prípadne ho ešte premixujte tyčovým mixérom)

1 veľký biely zvolenský smotanový  jogurt, alebo 10 % kyslá smotana

1 PL zemiakového škrobu

2 x 250 ml mascarpone

Postup:

Tortovú formu s priemerom 24 cm obalíme do alobalu. Korpus nanesieme na dno tortovej formy. Na korups dáme dôkladne hladučkú plnku vymiešanú v robote a vrch uhladíme. Pečieme vo vodnom kúpeli pri 170 stupňoch 75 minút.