Kuracie soté nebo & peklo

Pri upratovaní knižnice som našla malú knižku s názvom Kurča. Je pár rokov stará, našla som v nej aj venovanie pre môjho frajera (teraz manžela) :-), ktorý mal v tom čas kulinárske obdobie a vyváral jeho obľúbené jedlá z kuracích prsíčok. Pár receptov sme už z jeho knižky vyskúšali… mňa však inšpiroval jeden z nich na pálivo-sladké soté, ktoré som si prispôsobila a povymieňala pár ingrediencií podľa svojho mlsného jazýčka.

Potrebujeme

2 PL hladnej špaldovej múky
3/4 ČL chilli
2 ČL sladkej červenej papriky
2 PL masla
3 kuracie prsíčka nakrájané na kocky
1 cibuľa nakrájaná na kocky
2 hrnčeky mlieka
soľ
4 PL detskej jablkovej výživy
kocky ananásu
smotana na ozdobenie

Postup je jednoduchý a jedlo pripravíte rýchlo – do pol hodinky. Pripravíme si zmes z múky, papriky a chilli, v ktorej obalíme prsíčka. Na panvici si roztopíme maslo, pridáme obalené kúsky a cibuľu. Orestujeme. Zvyšnú zmes, v ktorej sme obaľovali kuracie mäsko dáme tiež do panvice a zalejeme mliekom. Varíme na hustú kašu. Osolíme. Pridáme detskú výživu a ananás. Varíme na miernom ohni 15- 20 minút. Medzitým si pripravíme ryžu, alebo uvaríme cestovinu.

SÚVISIACE ČLÁNKY