Lemon curd

Okrem barbaque kečupu, som si v Británii obľúbila aj Lemon curd. Je ideálnyn doplnkom na bielu čerstvú bagetu, vianočku či bábovku. A niekedy ho vyjedam len tak primo z téglika. Tento recept kopíruje chuť kupovaného lemon curdu 🙂

30 minút (varenie 10 minút)

Na jeden téglik potrebujeme

šťava z 2 citrónov

nastrúhaná kôra z 2 citrónov

2 vajíčka

160 g cukru

110 g masla

1 čajová lyžička (kukuričnej) múky

Postup

Do hrnca dáme vajíčka a rozšľaháme ich metličkou. Pridáme ostatné ingrediencie, poriadne rozmiešame a dáme variť. Na strednom ohni miešame 7-9 minút. Keď sa to začne variť, varíme minútu. Potom naejeme do skleného pohárika so zatváraním na pracku (majú v IKEA). Necháme vychladnúť. Skladujeme v chladničke.

SÚVISIACE ČLÁNKY