Luckin jabĺčkový baby rez

Prečo práve baby rez? Lebo jablkový krém nám chutil ako detská výživa. No bolo to mňam. Tento koláčik pre nás robila Lucka a veľmi nám chutil. Nabalila nám aj domov a po 24 hodinách už nebol.

Na 1 plech baby zákuskov potrebujeme

4 vajcia
100 ml oleja
100 ml mlieka
200 g práškového cukru
200 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva Dr. Oetker

Urobíme ako piškótové cesto a pečieme pri 180 stupňoch, kým nie je. Dáme vychladiť.

krém

1 kg jabĺk + 150 ml vody + 4 PL cukru
2 zlaté klasy Dr. Oetker + 150 ml vody

Jablká, cukor a vodu varíme. Potom dôkladne rozmixujeme tyčovým mixérom. Primiešame zlaté klasy a varíme na puding. Ešte horúci nalejeme na piškótové cesto. Chladíme pri izbovej teplote hodinku-dve a potom dáme vychladiť do chladničky aspoň na 1 hodinu.

čokoláda

100 g čokolády + 50 g Hery alebo hotovú čokoládovú polevu Dr. Oetker

Na vychladený koláč namesieme rovnomerne vo vodnom kúpeli roztopenú čokoládu s maslom. Necháme stuhnúť. Krájame horúcim nožom.

DSC_0100_01

 

  • Patrik Kovenc

    to kolko vody ide do toho „kremu“ 2x150ml?

    • áno, do krému ide dokopy 300 ml vody, ale v 150 ml sa varia jabĺčka a v 150 ml sa rozmiešajú 2 zlaté klasy.

    • foodblogerka Bianka

      áno, do krému ide dokopy 300 ml vody, ale v 150 ml sa varia jabĺčka a v 150 ml sa rozmiešajú 2 zlaté klasy.