Táto torta vznikla na popud z jednej kaviarne, kde som si dala takúto tortu. Už keď som ju jedla, robila som si v hlave rozbor a potom som šla do obchodu, nakúpila všetko potrebné a šla som na to. Vznikla z toho táto trojfarebná kráska, ktorú sme ja s mužom zjedli (zhltli) za dva dni 🙂 Skúsite?
KORPUS
2 vajíčka
2 PL hnedého cukru
1 vanilkový cukor
50 g rozpusteného masla, alebo repkového oleja
100 g mletého maku
20 g mandľových lupienkov
KRÉM
250 g marcarpone
1 PL práškového cukru
200 g malín
ŽELÉ
šťava z 2 pomarančov + doliať vodou, aby toho bolo 500 ml + 1 ČL cukru
1 balenie Želatína jemné mletá
červené farbivo
POSTUP
Pripravíme si formu s priemerom 22-24 cm, vymastíme maslom. Dáme vyhriať rúru na 180 stupňov.
Vajíčka vymiešame s cukrom, pridáme maslo, mak a lupienky. Dáme do formy a pečieme 12 – 15 minút.
Vymiešame si mascarpone s cukrom a dáme na vychladnutý korpus. Na to poukladáme a pozabárame umyté maliny. Zalejeme pomalinky želatínou pripravenou podľa návodu, do ktorej ale ide aj červené farbivo, ak nemáte, dajte malinový sirup. Necháme tuhnúť v chladničke aspoň 3 hodinky.
POZNÁMKA: malinky poriadne zaborte do mascarpone, lebo vám vyplávajú pri lievaní želatíny, tak ako mne 😀