Nadýchaný

Nabobtaný, nebíčkový a ľahunký nepečený dezert, ktorý zvládnete do 10 minút 🙂

Na 6-8 porcií potrebujeme:

dlhé piškóty

200 ml silná káva

500 g mascarpone

2 žĺtka

200 ml sladená smotana na šľahanie (25 % tuku)

100 g horká čokoláda

30 g obyčajné maslo

čučoriedkový kompót

 

Postup

Do plechu s rozmerom cca 25 x 20 cm dáme na dno piškóty máčané v káve – jednu vrstvu a natesno. Na to dáme polovicu krému. Krém si pripavíme tak, že spojíme vymiešané mascarpone so žĺtkami s vyšľahanou šľahačkovou smotanou. Uhladíme.

Vo vodnom kúpeli si roztopíme 100 g čokolády a 30 g čajového masla. Polovicu čokolády dáme na krém. Prikryjeme druhou polovicou krému a opäť dáme čokoládu.

Prikrijeme fóliou a chladíme v chladničke aspoň 1 hodinu. Podávame s čučoriedkovým kompótom.

dsc_0488-1 dsc_0493-2 dsc_0506-5 dsc_0508-6