Panna cotta z kefíru s jahôdkovým kompótom

Tradičná panna cotta je len so smotanou. Táto panna cotta je slovenskou vylepšenou verziou, do ktorej sme dali kefír. Ten sa ale nevarí a tak sa zachovávajú jeho zdravé účinky, je to taká probiopanna cotta. Nepoužila som tradičnú želatínu, ale agar – je to riasa, ktorá má želírujúce vlastnosti. Je to taká zdravá dobrota. Skúsite?

Potrebujeme

1 hrnček 30 % smotany MELINA
dužina z 1/2 vanilkového struku
1 PL hnedého cukru, alebo javorový sirup
2 kávové lyžičky prášku agar
1 hrnček kefíru MELINA
150 g čerstvých jahôd
cukor podľa chuti
2 PL citrónová šťava
mäta na ozdobenie

Postup
Do hrnčeka dáme smotanu, pridáme dužinu z vanilky, cukor, agar a privedieme do varu. Odstavíme a primiešame kefír. Už nevaríme. Vlejeme do nádobiek na puding. Necháme stuhnúť v chlade.

Jahody nakrájame na kúsky, pridáme cukor, citrónovú šťavu a uvaríme kompót. Panna cottu vyklopíme a polejeme kompótom.