Risotto

Vďaka mojej šéfke Zuzke sme si našli svoje rizoto, ktoré je pre nás závislosťou. Vždy keď si chceme pochutnať.

Jedlo pre 4-6 ľudí je hotové do 3/4hodiny (varenie trvá cca 30 minút).

Potrebujem

2 PL oleja
2 hrnčeky guľatozrnnej ryže na rizoto
2 dcl vína
1 kocka hovädzieho/zeleninového bujónu plus 750 l vody
150 ml smotany na šľahanie
1 žĺtko
parmezán podľa chuti (cca 4 PL)
1 väčšie prso – kuracie mäsko na kocky orestujeme na olivovom oleji so soľou a korením
1 hrnček vylúpaného čerstvého hrášku alebo hlboko mrazeného hrášku

Postup

Do hrnca nalejeme olej, opražíme ryžu. Zalejeme vínom. Len čo sa vyvarí prilejeme dve naberačky bujónu. Varíme a občasne miešame. Postupne prilievame bujón, až kým ho celý nespotrebujeme. Medzi tým si vymiešame žĺtko, smotanu a 2 PL nastrúhaného parmezánu.

Keď je ryža uvarená, pridáme smotanu a chvíľku povaríme. Pridáme mäsko a hrášok. Dôkladne premiešame a odstavíme z ohňa.