Špaldové špagety s kozím syrom a blanšírovanou zeleninou

Malé mladé hlávky karfiolu je škoda ničiť  vyprážaním a zapekaním. Na to použite tie gigantické veľké hlavy! Takýto sladučký baby karfiol je výborný do šalátov. Ja som ho skombinovala s kozím syrom a špaldovými cestovinami. Ale ak by tam tie špagety neboli, vôbec by to nechýbalo. 

Potrebujeme:

blanšírovaná brokolica a mladý karfiol

špaldové špagety (kúpite v každom dobrom obchode so zdravými vecičkami alebo v dé-emke)

soľ

mäkký kozí syr

zálievka: 1 dcl panenský olivový olej + 1 PL citrónová šťava + 1 ČL dijonská horčica + 4 PL biely smotanový jogurt + soľ

 

Postup:

Uvaríme špagety.

Do horúcej osolenej vody vložíme na ružičky rozdelený karfiol, varíme max 3 minúty, potom zlejeme a preložíme do studenej vody. Scedíme. Tak isto postupujeme aj s brokolicou.

Pripravíme si zálievku. Len zmiešame ingredience, ktoré som uviedla nižšie.

Špagety scedíme, dáme do misy, premiešame so zálievkou, pridáme karfiol, brokolicu a na rozmrvený kozí syr. Premiešame a podávame. DSC_0269-3

DSC_0264-2