„Živá“ kokosová pana cotta

Inšpirovala ma repríza Bez servítky, kde Master Chef Michaela robila Pana cottu, do ktorej dávala kefír. Tak som sa očkom pozrela do chladničky a vznikla z toho táto mňam „panakota“. 

Na 4 porcie potrebujeme:

250  ml polotučného mlieka

4 PL hnedého cukru

6 plátkov želatíny (namočiť na 3 minúty do vody)

1 hrnček strúhaného kokosu

300 ml živého jogurtu

jahody a čokoláda na ozdobu

Do hrnčeka dáme ohriať mlieko a cukor. Pridáme napučané plátky želatíny a necháme ju rozpustiť. Odstavíme a pridáme kokos a jogurt. Rozdelíme do 4 pohárov a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 30 minút. Podávame s ovocím a čokoládovými hoblinami.

Pana cotta bola dosť tuhá, takže môžete dať pokojne iba 3 plátky želatíny.

DSC_0060-2

SÚVISIACE ČLÁNKY