Bryndzové špaldové srdiečka

Niekto nosí na návštevu bonbonéru, ja nosím napečené pečivko či koláčik.

Piecť drobné slané pečivo je taký pekný milý zvyk. Mne sa to najviac pasuje keď má prísť návšteva, ale aj keď ja idem niekoho nakuknúť a „vyžrať“. Aby som mala menšie výčitky, tak niečo donesiem zo sebou. Niekto nosí bonbonéru, ja nosím napečené pečivko či koláčik.

Potrebujeme:

250 g 100 % ovčej bryndze

250 g obyčajného masla

275 g hladkej špaldovej múky + na pomúčenie

1 ČL soli

1 žĺtko na potretie

mleté ľanové semienka / hrubozrnná soľ

 

Postup: 

Zo surovín spracujeme cesto. Rozdelíme na 3 bochníčky. Rozvaľkáme a vykrajujeme srdiečka s hrúbkou 4 mm. Potrieme žĺtkom, posypeme semiačkami či soľou a pečieme pri 180 stupňoch cca 15 minút.