Vedeli ste že: takto sa delia bezlepkové múky

Časy, keď sme v regáloch obchodov našli len hrubú, hladkú a polohrubú múku, sú už dávno preč. Rozličné múky, ako celozrnná, amarantová, tapioková či špaldová sú mnohokrát dostupné len v špecializovaných obchodoch so zdravou výživou, no čoraz viac sú vyhľadávané. Preto vám pre lepší prehľad uvádzame krátke delenie bezlepkových múk.

Prehľad bezlepkových múk

Bezlepkové múky možno rozdeliť do štyroch základných skupín:

  1. bezlepkové múky z obilnín (pšenová, kukuričná, ryžová)
  2. bezlepkové múky z „pseudoobilnín“ (tapioková (nazývaná aj manioková), amarantová, teffová, pohánková, quinoová)
  3. iné bezlepkové múky (mandľová, gaštanová, ľanová, kokosová, maková
  4. strukovinové múky (sójová, cícerová, hrachová)

Všetky vyššie uvedené múky sú bezlepkové a každá z nich má inú chuť a využitie. Niekedy je potrebné pri varení si konkrétnu múku skombinovať s inou a vytvoriť ten správny pomer. Skúste ich využívať vo svojej kuchyni a žiť zdravšie. Nebojte sa experimentovať. 

Pão de Queijo sa vyrába v Prešove pod značkou Coška fajne