Ľanové krekry so sušenými slivkami

Ochutnali sme u švagrinky, chutilo nám a tak sme si urobili tiež. Super raw krekry, po ktorých sa zaprášilo.

Potrebujeme

1 hrnček ľanových semienok
¼ hrnčeka sezamových semienok
¼ hrnčeka slnečnicových semienok
2 hrnčeky vody
½ hrnček sušených sliviek

Postup

Semienka namočíme minimálne na 4 hodiny do vody a necháme položené na kuchynskej linke. Prebytočnú vodu zlejeme a pridáme najemno nakrájané slivky. Na plech vystlaný papierom na pečenie dáme tenkú vrstvu masy. Snažíme sa ju roztrieť na čo najtenšiu možnú súvislú vrstvu. Dáme sušiť na slnko (alebo do rúry na takmer 100 stupňov, keď práve nesvieti). Po 3 hodinách sušenia nakrájame na plechu malé kocky a sušíme ďalej ďalšie 2 hodiny a viac.

TIP

Môžeme si urobiť aj slané. Namiesto sušených sliviek pridajte sušené paradajky a morskú soľ.