Piecť drobné slané pečivo je taký pekný milý zvyk. Mne sa to najviac pasuje keď má prísť návšteva, ale aj keď ja idem niekoho nakuknúť a „vyžrať“. Aby som mala menšie výčitky, tak niečo donesiem zo sebou. Niekto nosí bonbonéru, ja nosím napečené pečivko či koláčik.
Potrebujeme:
250 g 100 % ovčej bryndze
250 g obyčajného masla
275 g hladkej špaldovej múky + na pomúčenie
1 ČL soli
1 žĺtko na potretie
mleté ľanové semienka / hrubozrnná soľ
Postup:
Zo surovín spracujeme cesto. Rozdelíme na 3 bochníčky. Rozvaľkáme a vykrajujeme srdiečka s hrúbkou 4 mm. Potrieme žĺtkom, posypeme semiačkami či soľou a pečieme pri 180 stupňoch cca 15 minút.