Dva recepty na mousse – kakaový aj vanilkový

Mascarpone sa na mňa usmialo v chladničke a tak som z neho urobila dva druhy ľahučkých a nadýchaných mousse 🙂

Základ tvoria 3 vajíčka a 250 g mascarpone. Bielka si vyšľaháme, pridáme do nich 3 PL práškového cukru a štipku soli. Do tejto peny primiešame žĺtka a mascarpone. Nakoniec aj 1 ČL vanilkovej esencie.

Mousse číslo 1:  Vanilkový s marhuľovo-broskyňovým želé

Polovicu zo základnej hmoty dáme do dvoch pohárov a na to dáme marhuľovo-broskyňové želé (é,5 hrnčeka džemu + pripravená želatína = 4 PL rozpustenej ohriatej želatíny Dr. Oetker), prípadne využijeme iný džem, do ktorého vmiešame 3-4 PL pripravenej želatíny.

Penu z mascarpone dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu a až potom dáme na vrch želé.

Mousse číslo 2: Kakaový s kokosom

Do druhej polovice hmoty primiešame 3 PL kakaa. Prešľaháme a dáme do pohárikov. Na vrch dáme kokosové hobliny. Môžeme podávať aj hneď, prípadne skladujte v chladničke.