Dvojčokoládová tvarohová torta

Jemný krémový cheesecake je univerzálnym liekom na zlú nápadu. Ale nie je to len o zlej nálade. Takéto krémové koláčiky a torty sú pomaznaním, poláskaním a všetci pri nich zabudnú na porblémy, starostia a aj na tú zlú náladu.

Do cheesecake-u ide cream cheese, alebo väčšina žien dáva mascarpone. Pričom vhodný je aj jemný tvaroh, ktorý nemá hrudky. Výhodou je znížený obsah tukov. A aj cena.

Táto dvojčokoládová dvoj farebná torta je zjemnená čokoládou. Bielou a horkou. A tiež smotanou na šľahanie. Každás kúsená žena, ktorá upiekla nejeden koláčik už pri čítaní receptu zistí, že tieto ingrediencie po spojení budú lahôdka. A veru že aj je. No buďte trpezlivý. Je potrebné, aby torta dôkladne stuhla. Potom sa bude ľahšie krájať, sušienkový korpus sa nebude tak trúsiť a celý výsedný efekt bude stát za to. Bude lahodiť oku i maškrtnému jazyku.

Budeme potrebovať tieto ingrediencie:
100 g masla
200 g maslové sušienky
450 g jemného tvarohu
3 vajíčka
250 ml smotana na šľahanie
200 g horkej čokolády
200 g bielej čokolády

Postup

Rozpustené maslo a rozdrvené sušienky zmiešame a dáme na dno tortovej formy s priemerom 21 cm. Tvaroh, vajíčka a smotanu vymiešame. Rozdelíme do dvoch misiek.
Primiešame rozpustenú čokoládu. Do jednej bielu, do druhej horkú. Na sušienkový korpus dáme tvarohovú zmes s horkou čokoládou a na to bielu hmotu. Uhladíme.
Pečieme 25 minút v rúre vyhriatej na 160 stupňov kým okraje torty nestuhnú. Necháme poriadne vychladnúť vo forme. Ideálne cez noc.