Keď sme tento rok vyberali s ocinom zemiaky, tešila som sa každému mini zemiaku, ktorý sa objavil. Sú z nich totiž výborné šaláty.
Najčastejšie zemiakové šaláty v slovenských domácnostiach sú s majonézou. Alebo zemiakovo cibuľkový so sladkokyslou zálievkou. Keď som varila večeru, chcela som nejaký zemiakový šalát, ale klasiku som zavrhla. Keď som uviedla zemiaky, ktoré mi nabalila mamka, vznikla táto verzia šalátu s výbornou opaženou červenou sladučkou cibuľou. Tento raz som vyprážala na husacej masti. Mňam.
Potrebujeme:
uvarené zemiaky v šupke
karotka
kukurica
hrášok
brokolica
červená cibuľa
2 PL husacej masti alebo olivový olej
soľ
uvarené vajíčka
Postup
Zemiaky dôkladne umyjeme. Dáme ich variť v šupke. Uvarené rozštvrtíme. Pridáme na pare uvarenú zeleninu. Uvarené vajíčka a na husacej masti do chrumkava opažené tenke polmesiačiky červenej cibule. Osolíme.
Kto má rad, môže si dať majonézu, alebo kyslú smotanu, do ktorej dáme pretlačený strúčik cesnaku a soľ.
Môžete podávať ako večeru, alebo ako prílohu k mäsu na obed.