Mandľovo-citrónové cupcakes s marcipánom

Úchvatné spojenie chutí. Výnimočný cupcake, ktorý si zamilujete tak ako ja. Je za tým trochu viac práce, ale ak máte radi detaily, bude vás to baviť.

2 hodiny (pečenie 20 minút)

Na 13 kúskov potrebujeme

Cesto

125 g masla

¾ hrnčeka práškového cukru

2 vajíčky

1 ČL mandlový extrakt Dr. Oetker

1,5 hrnčeka hladkej múky

½ prášku do pečiva

1/3 ČL soli

¾ hrnčeka mlieka

 

Postup

Predherejeme si rúru na 200 stupňov. Vymiešame maslo s cukrom do celistvej hmoty. Potom po jednom vmiešame vajíčka. Pridáme extrakt, soľ. A potom na striedačku pridávame múku s práškom do pečiva a mlieko tak, že začíname a končíme múkou.

Cesto dávame do papierových košíkov, ktorú sú vo forme ma minicupcake dvoma polievkovými lyžicami. Tak sa nám bude dobre manipulovať s lepkavým cestom a budeme mať presnejšiu mušku. Napĺňame iba do 2/3 košíčka.

Dáme piecť na 20 minút. Po upečení dáme dolu papierové košíčky a necháme vychladnúť.

Krém a marcipán

Na vrch vychladnutých muffiniek natrieme Lemon Curd a pokryjeme marcipánovým koliečkom zafarbeným potravinárskym farbivom vyvaľkaným na 2-3 mm, ktorý opakom noža reliefujeme. Opatrne pomačkamé okolo obvodu kolieska. Na vrch dáme motýliky. Skúste marcipán Dr. Oetker. Stačí jedno balenie.