{Môj obľúbený} Tart tatin

Vydaril sa mi až vtedy, keď som skúsila ten od Dity. Bol ľahučký, šťavnatý a neskutočne sa mi naň zbiehajú slinky i teraz, keď o ňom píšem. Je to zapamätateľný koláč.

S týmto receptom do Dity sa vám to určite poradí: http://www.ditap.cz/recepty/teple-dezerty/. Už keď som recept pozrela v jej relácii, vedela som, že ho musím skúsiť. Mala som silné tušenie, že toto bude ono.

Predošlé pokusy piecť obrátený jablkový koláč boli hrozné. Po preklopení bol koláč nedopečený, jablká také madzgavé a celkovo to nebola nuda. Recept od Dity v sebe skrýva viac rád, ktoré Tart tatin robia zapamätateľný.

Asi tá naj rada, bez ktorej to ani neskúšajte, je piecť koláč v liatinovej panvici či hrnci.