Šalát na začiatok leta

Milujem ten pocit. Rozhliadnem sa po záhrade a vyberiem si aký idem urobiť šalát ku grilovanému mäsku. Mamina mi asistuje a ukazuje čo už zišlo v záhrade, a aký máme veľký špenát, a že už treba jesť cibuľku. Gril sa už pomaly rozohrieva, o chvíľu budeme počuť sikot mäska… no a medzitým je tu tá chvíľa na šalát.

Potrebujeme

4 veľké rajčiny z trhu

5 mladých cibuliek

5 hrstí baby špenátu

soľ

olivový olej

balsamico podľa chuti

 

Postup

Zeleninku dobre umyjeme. Ak je vplyvom tepla špenát trochu zvädnutý, necháme ho zaliaty vodou cca 10 minút, krásne sa napije, bude zelenší a šťavnatejší. Nakrájame, vložíme do veľkej misy. Posolíme a pokvapkáme olejom. Kto chce, môže si ho dochutiť na tanieri i balsamicom.

spenat (kópia)