BB rezy & na plnenie oblátkou

Tradičný recept z rodinnej kuchárskej knihy mojej starkej

Ako som si tak listovala zošitom s receptami, našla som tento od starkej. Do pozornosti mi ho dala mamina a hovorila: „Pamätáš sa, tento starká často robievala.“ Veru, podľa troch viet v zošite (a zafľakovených strán) mi to nič nehovorilo… ale potom som túto nepečenú maškrtu urobila a po prvom zahryznutí mi to došlo. TO BOLO ONO. To chutné voňavé čokládové 🙂 chuťové bunky jazyka si pamätajú viac ako moja detská hlávka mohla uložiť. Takéto dejavú som zažila už len pri krupicovej kaši z materskej školy. 

Potrebujeme

 2 x 5 plátov –  tortové oblátky

400 ml mlieka

400 g cukru

1 Cera (stužený tuk)

2 BB pudingy (v krabičke)

 

Postup: Mlieko, cukor a ceru rozpustíme na miernom ohni. Do mierne teplého vmiešame pudingy a odložíme z ohňa. Ešte teplé natierame na oblátky. Zaťažíme, aby sa oblátky spojili. Môžeme celé poliať čokoládov. Keď stuhne, nakrájame ostrým nožom a papáme.

DSC_0090-1

 

SÚVISIACE ČLÁNKY

  • Viera Adamová Pavlíková

    Poprosim kolko je gramov toho pudinguBB?

    • foodblogerka Bianka

      Ten velky BB puding, takze 250 g balenie