Chilli Con Carne

Celé leto nám na balkóne rástli chilli papričky v kvetináči. Najprv bola chilli paprička samý kvet. Išla sa roztrhnúť od samého kvitnutia. Kvietky opadli. Starali sme sa však o ňu ďalej. Zakvitla opäť. Teraz má na sebe 5 krááásnych červených papričiek. Teda mala. Už má len 4, lebo jednu sme dali do chilli con carne 🙂

Na 6 porcií potrebujeme

1 veľká biela cibuľa
1 strúčik cesnaku
3 PL oleja
soľ a korenie
700 g kvalitného mletého hovädzieho mäsa (aby ste mali istotu, kúpte hovädzie zadné a pomelte si ho doma)
1/2 ČL mleté chilli
1 paradajky v konzerve (celé, lúpané)
2 konzervy červenej fazule
2 – 4 chilli papričky
kyslá smotana
tvrdý syr

ako príloha: chlieb, bageta

Postup

Cibuľu a cesnak nakrájaný (pokojne aj na väčšie kúsky) osmahneme na oleji. Cibuľovú zmes osolíme a okoreníme. Pridáme mäsko. Vareškou dôkladne rozmiagame, aby sa cibuľa dostala všade. Posypeme mletým chilli korením.  Pridajte paradajky v konzerve. Rozmiagajte ich vareškou. Podlejte nalevom z červenej fazule, prikryte pokrievkou a duste, fazuľu pridajte až po 20 minútach. Medzi tým pridajte nakrájané chilli papričky. Ak neviete akú majú silu, pridávajte ich po jednej, vždy po 5 minútach, aby ste to neprepálili. Po 5 minútach po pridaní fazulí odstavte a servírujte.

Servírujeme s 1 PL smotany a posypané syrom. Ako prílohu odporúčam mäkkučký chlieb.

 

DSC_0047-3

SÚVISIACE ČLÁNKY