Hermelínové mini pizze

Ak máte radi pizzu, tak skúste niečo nové, čo si obľúbite. Hermelínová pizzu je veľmi ľahká na prípravu. Sedlčanský hermelín je aromatický s plnou chuťou, ktorý pizza cesto pekne dochutí a nie je potrebné solit či pridávať tomatos. Chutná je aj po vychladnutí. Robila som ich na skúšku a nejako som ich ani nestihla ochutnať. Vždy, keď som si ju rozkrájala, nejako rýchlo sa kúsok po kúsku rozchytala. Asi teda chutila. Neprezradili mi to, lebo mali plné ústa 🙂

Potrebujeme iba…

4 ks Sedlčanského hermelínu na gril (1 balenie)

Na cesto:

kvások: 1 sušené droždie + 1 pl cukru + 1 dcl mlieka

500 g hladkej múky

1 dcl oleja

1 čl soli

200 ml mlieka

Urobíme si kvasok, ktorý zmiešame s ostatými surovinami a vypracujeme cesto. Dáme kysnúť cca na 20 minút, prípadne aj viac, podľa toho, ako ste na tom s časom. Rozdelíme na 8 častí (jedna by mala mať vždy max 80 g) a urobíme guľky. Každú guľku vyformujeme na placku, ktorá bude mať o 2 cm väčší priemer ako hermelín. Hermelín prekrojíme horizontálne na dve časti. Syr dáme do stredu a pritlačíme, aby sa okraje pekne nafúkli/vytlačili. Nepotierame ničím. Takto pripravíme 8 kusov mini pízz na suchý plech.

Dáme do vyhriatej rúry na 220 stupňov a pečieme cca 15 – 20 minút. Ak nebudete vedieť, či to už je, pozrite na spodnú časť pizze, či je zapečená dohneda. Veľmi ju neprepekajte. Syr bude stekať, ale to nevadí. Ten zapečený stečený syr je úúúúžasný. Ako také syrové čipsy.

 

DSC_0106-3 DSC_0099-2 DSC_0094-1