Hermelín v chrumkavom slaninkovom kabátiku s jacket potato a horčicovým dipom

Hľadáte letnú lásku? Tak tu je tip: Chuť chrumkavej slaninky a aromatického krémového syra, ktorý sa krásne rozteká si zamilujete. Horčicový dip dodal pikantnú chuť vláčnemu nudnému zemiaku. Pri tomto jedle sa nudiť nebudete 🙂 a určite sa s ním nepodelíte, tak ako môj muž, ktorý si nechcel vymeniť porciu za iné jedlo. Ale chápem ho. Ani ja by som to na jeho miestne neurobila. A to ho milujem že až ♥

Na 4 porcie potrebujeme:

1 balenie Sedlčanský hermelín na gril (balenie obsahuje 4 syry)

150 g anglickej slaninky nakrájanej na tenké plátky

4 veľké zemiaky v šupke

10 PL horčice s celými zrniečkami

10 PL jogurtu gréckeho typu

♥♥♥ a tajná ingrediencia je láska ♥♥♥

 

Postup:

Každý zemiak starotlivo umyjeme a poprepichujeme tenkou ihlicou na viacerých miestach. Dáme cisť na 220 stupňov cca na 40 minút. Či je hotový zistíme pomocou vidličky.

Keď sa zemiak dopeká, obalíme si hermelín do slaninky. Môžete si obal prichytiť špáradlom, aby nepadal z hermelína. Ale do syra napichajte.

Grilujeme z každej strany cca 3 – 5 minút, záleží od pohreby. Môžete aj po bokoch. Ak pripravujete syr na steaovej panvici, stačí 3 minúty z každej strany. Budete cítiť ako syr makne a bduete vidieť ako sa slaninka krásne zapeká.

Servírujeme na tanier ku zemiaky, ktorý sme rukami otvorili. Môžeme si pomôcť aj nožom, ktorým narežeme šupku. Ak je zemiaky veľmi suchý, dáme do jeho vnútra 1 PL masla. Na to dáme horčicový dip.

DSC_0092-2