Večera pre dvoch do 13 minút: Tagliatelle s tekvicovým pestom a kuracím mäsom

Varenie je sranda. Najmä ak je večera na stole skôr ako muž stihne poprepínať všetkých 30 televíznych kanálov tam a späť :-)

Toto nie je prekep. Cestoviny sa dajú uvariť a pripraviť aj rýchlejšie ako do 30 minút. Stačí, ak v obchode siahnete po chladených cestovinách pred tradičnými vysušenými v sáčku. Tak ušetríte pri šporáku prvých 10 minút! Ďalšie minúty Vám ušetrí sušené pesto. Ja som si vybrala dyňové. Bola to dobrá voľba, pretože výborne dochutilo cestoviny. Nerozoznali by ste ho od čerstvo pripraveného a toto Vám vydrží oveľa dlhšie!

Ako na to? 

1 balenie chladených cestovín

2 PL sušené dyňové (tekvicové) pesto od dipyapesta.cz

2 PL vody

2 PL tekvicového oleja

300 g kuracích pŕs

soľ

čierne mleté korenie

 

Postup

Do varnej kanice dajte zovrieť vodu na cestoviny. Zalejte ich a varte 5 minút. Medzi tým si už krájame mäsko, dáme ho na panvicu, osolíme, okoreníme a zprudka opekáme. Kým sa opeká. Urobíme si pesto na cestoivny. 2 pl sušeného pesta vymiešame s vodou a tekvicovým olejom. A je to. Už len zlejeme uvarené cestoviny, primiešame k nim kuracie mäsko aj s šťavou a primiešame pesto. Zľahka premiešame, aby sa pesto dostalo na cestoviny a podávame. Ubehlo 13 minút a večera je navarená.

DSC_0266-8 DSC_0258-7