HermBurger

Čísburger sa vôbec nechytá. Lebo hermBurger je mega. Tak mega, že také veľké neotvoríte ani ústa. Ale nebudem odrádzať, je to výzva. Vábničkou, ako „chytiť rybku na háčik“ je karamelizovaná cibuľka a chrumkavá slaninká. Hmmmmm? Skúsite?!? 

Aby toho nebolo málo, robila som domáce žemle. Žiadne v Tescu pečene z mraziaku 🙂 Take echt vlastnou rukou miesené, pod utierkou kysnuté a v mamkinej rúre pečené. Musela som si ich ukryť, aby sa nezjedli len tak s maslom. Pretože s týmito žemlami som mala veľké plány, ktoré som uskutočnila a ktoré prekonali moje očakávania. Vraj môžem také urobiť aj nabudúce. Takže som si radšej v hláve zamemorovala čo a ako, a píšem to aj sem. Pre istotu. Lebo ak by som stratila pamäť. Receptoš na tieto chutné veci by mi chýbal. Veľmi, preveľmi.

Tak urobte si cesto. Ak sledujete moje recepty, tak sa Vám bude zdať podozrivé. A nemýlite sa. Stále dookola používam jedno a to isté cesto 🙂 A tajomstvo je odtajnené. Niekedy s 1 kg múky, niekdy z pol kilečka.

AKÉ CESTO?

Také isté cesto som použila aj na hermelínové mini pizze. Takže ak dáte celú dávku z 1 kg múky, možete naraz urobiť aj žemle aj hermelínové mini pizze. To cesto je božské. Nebudeme si klamať. Keď je niečo fajn, tak to môžem stále dookola opakovať, až kým nám z toho nezačne šibať 🙂

LINK na to cesto: http://www.foodblogerka.sk/hermelinove-mini-pizze

Piekla som 70 g žemle (vykrojené väčším pohárom), s výškou cca 2,5 cm, ktoré som po vrchu potrela žĺtkom a posypala som čiernou rascou (doniesla som si z Turecka). No pekne ukáže aj sézam. Piekla som 30 minút. Ale pre istotu kontrolujte.

Vychladnuté pečivo prerežeme a plníme:

skaramelizovanou cibuľou, ktoré si urobíme tak, že do malej panvice dáme 2 PL masla, 1 na polkrúžky nakrájanú červenú cibuľu. Osmahujeme asi tak 4 minútky a potom prisypeme 1 PL hnedého cukru. Osmahujeme ďalšie dve minúty, možno aj tri. Radšej pomalšie a na miernom ohni, ako by ste ju mali úplne vyšušiť. Nechajte ju pekne šťavnatú.

Na tej istej panvici môžete potom upiecť do chrumkava aj plátky anglickej slaninky. Pekne krásne do chrumkava.

Na doske si nakrájajte aj väčšiu rajčinu na krúžky.

Umyte si špenátik, či iné zelene lísky čokohokoľvek čo máte radi.

A teraz ide vyvrcholenie. Na gril či steakovu panvicu dáme syr – Hermelín na gril (Sedlčanský). Pre dámy, ktoré majú malé ústa, pokojne prekrojte syr horizontálne a grilujte na vonkajšej časti, nie vnútronej, lebo by sa Vám celý hermelín roztiekol. Muži môžu mať ugrilovaný aj celý hermelín. Oni to nejak zázrakom vedia popapať aj také mega veľké. A aby tých úžasných chutí nebolo málo, na vnútornú časť rozkrojeného pečiva dajte maslo a opekajte na grile či pancivi aj to!

Keď to celé naplníte a vyskúšate, zavládne zrazu ticho. Pretože všetci sa tým budú napchávať a nikto nebude mať najmenšiu chuť rozprávavať. Pretože čerstvý hermBurger je fajnovučký a nepotrebuje komentáre.

Vôbec mi tam nechýbala žiadna pomajda. Ani pomyslieť. Majonéza či kečup by to totálne zabili. Takže zakazujem dávať na to kečup či  tatarskú! Túto chybu by ste oľutovali. Verte mi.