Čevabčiči na grile s horčicovou salsou

Plánujete grilovačku? Skúste čevabčiči!

Ak sa Vám dookola nechce grilovať kuracie krídelká, stehienka a cigánska, tak tu je niečo pre vás! Tieto peknučké a na paličke podávané čevabčiči z falošnej sviečkovice ozvláštnia vašu grilovačku a hostia budú kukať a krochkať, čo ste to zas vymysleli. Ak máte radi chrumkavú sladučkú cibuľu a horčicu, tak som určite brnkla na strunu. Že?

Potrebujeme

400 g falošnej sviečkovica

soľ

čierne čerstvo namleté korenie

dijonská horčica

 

Sviečkovicu odblaníme a pomelieme na mlynčeku. Pridáme soľ, korenie a horčicu. Na paličky rukou tvarujeme čevabčiči tak, aby nebolo veľmi hrubé, aby sa lepšie prepieklo. Priemer by mal byť max 3,5 cm. Radšej ich urobte menšie ako väčšie. Dáme na gril a opekáme podľa intenzity pahreby minimalne 5 minút z každej strany.

Ako príloha nesmie chýbať: horčicová salsa (horčica s celými semienkami zmiešaná s troškou olivového oleja a štipkou chilli) a najemno nakrájaná biela cibuľa. Už len čerstvý chlebík a je to.

DSC_0042-1 DSC_0046-2 DSC_0060-4