Najlepšia paštéta na svete od Noriky

Hitom minulého leta bola táto paštéta. A prepaštikovali sme sa až do ďalšieho leta…  a už su pomaly Vianoce a my stále paštikujeme… nie darmo ju milujem, bývame  v Petržalke 🙂

Túto paštétu proste milujeme!

Potrebujeme

1 veľká cibuľa

2 PL repkového oleja

1 téglik kuracích pečienok (500 g)

1 PL worcestrovej omáčky

1 PL horčice

paprika a čierne korenie

voda

soľ

3 PL voda

3 plátky želatíny Dr. Oetker

125 g masla

 

Postup

Pečienky poriadne odblaníme. Opražíme ich na cibuľke, ochutíme worcestrovou omáčkou, horčicou, paprikou a korením, podlejeme vodou. Prikryjeme, necháme malú škáru a dusíme. Odstravíme a dosolíme. Necháme vychladnúť asi tak 5 minút.

Do vody si dáme napučať želatínu. Pečienky rozmixujeme tyčovým mixérom do hladučka. Primiešame želatínu a mäkké maslo. Poriadne masu spojíme a dáme do ľubovoľných nábor. Ideálne do sklených. Odporúčam skonzumovať do 10 dní. Otvorený pohárik do 3 dní.