Kurací špíz s hasselback zemiakmi

Kúpila som s v Depote nové ihlice na špíze. Pri prvej príležitosti sme ich vyskúšali. Takto pripravený špíz mi viac chutil ako ten, čo robievame v alobale. Určite tomu pomohlo aj pácovanie mäsa a vhodná kombináciá surovin, ktoré si vybrala moja polovička. Ja som už len ovplyvnila výber farby papriky a cibule, aby to bolo farebnejšie.

Potrebujeme

700 g kuracích pŕs

6-8 ks šampiónov

2 veľké červené cibule

2 žlté papriky

100 g slaniny

PÁC: soľ, korenie, olej, horčice, chilli paprička

Postup

Kuracie prsia si nakrájame na väčšie kusy a dáme do pácu. Ideálne na noc.

Pripravíme si hasellback zemiaky, recept je TU. Keďže pečenie trvá cca 50-60 minút. Dáme zemiaky do rúry ešte pred špízmi.

Dáme si vyhraiť rúru na 180 stupnov. Na ihly ponapichujeme na striedačku mäsko, papriku, šampióny, cibuľu a slaninu. Dáma na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme cca 40 minút.

Príloha – Zemiaky hasselback a dressingy

Recept na zemiaky je TU. A odporúčam francúzsky alebo americký dressing.