Kúpila som s v Depote nové ihlice na špíze. Pri prvej príležitosti sme ich vyskúšali. Takto pripravený špíz mi viac chutil ako ten, čo robievame v alobale. Určite tomu pomohlo aj pácovanie mäsa a vhodná kombináciá surovin, ktoré si vybrala moja polovička. Ja som už len ovplyvnila výber farby papriky a cibule, aby to bolo farebnejšie.
Potrebujeme
700 g kuracích pŕs
6-8 ks šampiónov
2 veľké červené cibule
2 žlté papriky
100 g slaniny
PÁC: soľ, korenie, olej, horčice, chilli paprička
Postup
Kuracie prsia si nakrájame na väčšie kusy a dáme do pácu. Ideálne na noc.
Pripravíme si hasellback zemiaky, recept je TU. Keďže pečenie trvá cca 50-60 minút. Dáme zemiaky do rúry ešte pred špízmi.
Dáme si vyhraiť rúru na 180 stupnov. Na ihly ponapichujeme na striedačku mäsko, papriku, šampióny, cibuľu a slaninu. Dáma na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme cca 40 minút.
Príloha – Zemiaky hasselback a dressingy
Recept na zemiaky je TU. A odporúčam francúzsky alebo americký dressing.