Od malička som na svadbách vyjedávala marcipánové či sunarové ružičky z tôrt. Milujem marcipán, a preto ak mám príležitosť na marcipánové dobroty, tak ich skúšam 🙂 na Vianoce ich milujem rovnako veľmi ako na svadbách ♥
Na brownies potrebujeme:
80 g mliečnej čokolády
80 g horkej čokolády
80 g masla
1/2 ČL vanilkovej esencie
1/2 ČL mandľovej esencie
1/4 hrnčeka hnedého cukru
2 celé vajíčka
štipka soli
1 PL kakaa
2/3 hrnčeka polohrubej múky
1/2 hrnčeka mandlí (lupienky, alebo nasekané)
marcipán: 1 balenie marcipánu Dr. Oetker + práškový cukor, aby sa ľahšie vyvaľkal a nelepil
poleva: 150 g čokolády + 2 PL glee, alebo 3 PL masla
Postup
Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli, alebo v hrnci s dvojitým dvom. Pridáme esencie a vmiešame cukor. Dáme si vyhriať rúru na 170 stupňov. Keď čokoláda vychladne, vmiešame do nej 2 rozšľahané (ale nie prešľahané) vajíčka, soľ, preosiate kakao a múku. Nakoniec vmiešame mandle. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie, ja som mala po ruke zapekaciu misku s rozmerom 17 x 26 cm. Pečieme 25 minút.
Cesto necháme vychladnúť. Pripravíme si čokoládovú polevu. Trochou polevy potrieme vychladnuté cesto a prikryjeme vyvaľkaným marcipánom. Uhladíme. Vrch marcipánu rovnomerne potrieme čokoládou a necháme stuhnúť.
Krájame na malé kocky s horúcim nožom. Skladujeme v chladničke, kde vydržia chutné až 5 dní.