Hitom minulého leta bola táto paštéta. A prepaštikovali sme sa až do ďalšieho leta… a už su pomaly Vianoce a my stále paštikujeme… nie darmo ju milujem, bývame v Petržalke 🙂
Túto paštétu proste milujeme!
Potrebujeme
1 veľká cibuľa
2 PL repkového oleja
1 téglik kuracích pečienok (500 g)
1 PL worcestrovej omáčky
1 PL horčice
paprika a čierne korenie
voda
soľ
3 PL voda
3 plátky želatíny Dr. Oetker
125 g masla
Postup
Pečienky poriadne odblaníme. Opražíme ich na cibuľke, ochutíme worcestrovou omáčkou, horčicou, paprikou a korením, podlejeme vodou. Prikryjeme, necháme malú škáru a dusíme. Odstravíme a dosolíme. Necháme vychladnúť asi tak 5 minút.
Do vody si dáme napučať želatínu. Pečienky rozmixujeme tyčovým mixérom do hladučka. Primiešame želatínu a mäkké maslo. Poriadne masu spojíme a dáme do ľubovoľných nábor. Ideálne do sklených. Odporúčam skonzumovať do 10 dní. Otvorený pohárik do 3 dní.