Zemiaková s hubami

Najprv som sa chystala urobiť klasickú zeleninovú polievku, ale spomenula som si na Bramboračku od Dity. Mohla som konečne zúžitkovať huby od rodičov a vyskúšať 99 % maslo aka ghee, ktoré som ráno kúpila vo FRESH MARKETe.

Na 6 – 8 porcií potrebujeme:
2 – 3 hrste sušených dubákov + 0,5 l vody
3 veľké zemiaky nakrájané na kocky
3 mrkvy nakrájané na krúžky
1 celý očistený petržlen aj s vňaťou + 1 petržlen nakrájaný na malé kúsky
1 zeleninový bujón
5-7 hlavičiek kelu
1 celý očistený strúčik cesnaku
3/4 l vody
2 hrste hráška
2 PL praženého/topeného masla /ghee/ (má podiel tuku 99 %) + 2 PL múky – na zápražku
soľ a korenie
petržlenovú vňať na dozdobenie a dochutenie

Postup

Huby povaríme cca 5 – 10 minút v 0,5 L vody. Pridáme zemiaky, mrkvu, petržlen, cesnak, kel, bujón a dolejeme vodu. Varíme na miernom ohni asi tak 15 minút, prisypeme hrach. Medzitým si urobíme zápražku. Vyberieme celý petržlen a vmiešame zápražku. Trochu povaríme, dosolíme a dokoreníme. Dozdobíme vňaťou.

DSC_0215-1

SÚVISIACE ČLÁNKY