Božský banánový chlebík s mandlovými lupienkami a čokoládou

V jednoduchosti je krása a chuť. Radšej si upečiem tento chlebík ako krémeš. Tajomstvom ako bude božský: Nešetrite na kvalitnej čokoláde, mandliach a kvalitnom masle.

Potrebujeme

3 bielka

200 g cukru

1 dcl mlieka

3 žĺtka

1 čl mletej škorice

3 rozmačkané banány

150 g rozpusteného obyčajného masla

400 g hladkej múky + 1 čl prášku do pečiva Dr. Oetker + 1 čl sódy bikarbóny

50 g mandlových lupienkov + za hrsť nasypte na dno formy

100 g čokolády na sekanej nožom na malé kúsky (cca polcentimetrové)

Postup

Všetko zmiešame postupe ako je písané – začnite poriadne vyšľahanými bielkami a potom ostatné prímesy dôkladne vmiešavajte.

Dáme do maslom vymastenej formy, na vrch dáme rovnomerne za hrsť lupienkov a pečieme pri 180 stupňoch skoro hodinu. Nachystajte si špádarko a skúšate či je cesto stále surové a mokré. Len čo nebude, vyberte ho a zbytočne v rúre nesušte.

Ak je to vo vašich silách, po vybraní z rúry ho vyberte z formy a nechajte aspoň 15 minút oddychovať. Krájajte až potom.