V jednoduchosti je krása a chuť. Radšej si upečiem tento chlebík ako krémeš. Tajomstvom ako bude božský: Nešetrite na kvalitnej čokoláde, mandliach a kvalitnom masle.
Potrebujeme
3 bielka
200 g cukru
1 dcl mlieka
3 žĺtka
1 čl mletej škorice
3 rozmačkané banány
150 g rozpusteného obyčajného masla
400 g hladkej múky + 1 čl prášku do pečiva Dr. Oetker + 1 čl sódy bikarbóny
50 g mandlových lupienkov + za hrsť nasypte na dno formy
100 g čokolády na sekanej nožom na malé kúsky (cca polcentimetrové)
Postup
Všetko zmiešame postupe ako je písané – začnite poriadne vyšľahanými bielkami a potom ostatné prímesy dôkladne vmiešavajte.
Dáme do maslom vymastenej formy, na vrch dáme rovnomerne za hrsť lupienkov a pečieme pri 180 stupňoch skoro hodinu. Nachystajte si špádarko a skúšate či je cesto stále surové a mokré. Len čo nebude, vyberte ho a zbytočne v rúre nesušte.
Ak je to vo vašich silách, po vybraní z rúry ho vyberte z formy a nechajte aspoň 15 minút oddychovať. Krájajte až potom.