Rizoto s hovädzím mäskom a parmezánom

Prvý lidl recept, ktorý ma vééľmi zaujal, keďže som rizotofilka. Naozaj odporúčam skúsiť. Ako každý recept, aj tento som si prispôsobila. Dala som viac mäsa a nedala som hlivu.

Potrebujeme

2 PL arašidového oleja

1 veľká cibuľa

500 g mletého hovädzieho mäsa

3 dcl červeného vína

200 g guľatozrnnej ryže na rizoto

1 konzerva paradajok

750 ml hovädzieho vývaru

2 PL obyčajného masla

2 PL citrónovej šťavy

hrnček nastrúhaného parmezánu

hrsť nasekanej petržlenovej vňate

 

Postup

Postupujeme ako radia Lidl kuchári:

Cibuľu nasekáme nadrobno. Do rozohriateho kastróla pridáme olivový olej a cibuľu na ňom udusíme dosklovita. Hovädzie mäso pridáme restovať k cibuli. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a asi 5 minút restujeme. Potom podlejeme červeným vínom a počkáme, kým sa alkohol z vína odparí. Prisypeme neumytú ryžu a dôkladne premiešame. Pridáme paradajky z konzervy a podlejeme horúcim vývarom tak, aby bola celá zmes zaliata. Za občasného miešania varíme na miernom ohni a pravidelne podlievame horúcim vývarom, aby bola ryža vždy zaliata. Varíme za občasného podlievania horúcim vývarom, aby vzniklo krémové rizoto. Podľa potreby ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Keď ryža zmäkne, pridáme maslo, šťavu z polovice citróna, nahrubo nastrúhaný parmezán a hrsť nadrobno nasekanej čerstvej petržlenovej vňate. Stiahneme z ohňa, dôkladne premiešame, aby sa maslo rozpustilo a necháme ešte chvíľu dôjsť.