Na prvý pohľad náročné na prípravu, ale stačí skúsiť jednoduchý postup a viete si aj doma pripraviť lahodné kačacie prsia.
Potrebujeme:
2 ks kačacích pŕs
soľ
mango omáčka (mangové pyré)
chilli podľa chuti
Postup
Kožu na kačacích prsiach narežeme takmer až po mäso do mriežky. Rozohrejeme si panvicu a opekáme prsia najprv na strane kde je koža. Začne sa spúšťať tuk, ktorý odoberáme lyžicou. Osolíme a otočíme na druhú stranu. Osolíme aj kožu. Na panvici necháme len minimum tuku a polejem prsia mangovým pyré. Aby sa pyré dostalo všade, môžeme prsia potierať štetcom. Prikryjeme alobalom a na malom ohni robíme podľa chuti – kto má rad ako prepečené prsia približne 2-7 minút. Potom odstavíme z ohňa, ale ešte necháme trochu pod alobalom dôjsť a oddýchnuť. Môžeme podávať s blanšírovanou zeleninou, jasmínovou ryžou či zemiakovým pyré. Jednoduché, že?