Ríbezľový koláč s mladým kokosom & mascarpone

Šup do záhrady na ríbezle, maliny, egreše či černice a urobte si takýto rýchly a ľahučký koláčik.

Nižšie nájdete jeden z (úspešných) príbehov z mojej kuchyne pri pečení koláča 🙂 Je to sranda, ako si ja vytváram tieto moje čudesné dobroty. A funguje to. Dá sa to jesť!

POTREBUJEME

1 lístkové cesto

250 g mascarpone

150 g 3 % bieleho jogurtu

2 PL hnedého cukru

2 žĺtka

dužina z 1 mladého kokosu + 2 PL kokosovej vody

200 – 220 g ríbezlí

2 bielka + 2 PL práškového cukru

POSTUP

Do formy (polovica veľkého plechu) dáme lístkové cesto. Aj na okraje. Do toho vylejeme krém, ktorý pripravíme vymiešaním žĺtkov s cukrom, do toho pridáme mascarpone, jogurt a mixérom vyšľahanú dužinu z kokosu. Pečieme pri 180 stupňoch 20 – 25 minút. Na hneď vybraný koláč naukladáme bobuľky ríbezlí. Nahusto jednu vrstvu. A na to rozotrieme vyšľahané bielka s cukrom. Pečieme 8 minút pri 180 stupňoch, až kým sa sneh nezapečie do zlata.

Koláčik je jemný a preto, aby sa lepšie krájal musí vychladnúť.