Makovo malinová torta

Malinky, malinky, malinky. Ale vás mi všetci ľúbime. Sú voňavé a sladučké :-) Najradšej ich mám neumyté a hneď z kríku oberané.

Táto torta vznikla na popud z jednej kaviarne, kde som si dala takúto tortu. Už keď som ju jedla, robila som si v hlave rozbor a potom som šla do obchodu, nakúpila všetko potrebné a šla som na to. Vznikla z toho táto trojfarebná kráska, ktorú sme ja s mužom zjedli (zhltli) za dva dni 🙂 Skúsite?

KORPUS

2 vajíčka

2 PL hnedého cukru

1 vanilkový cukor

50 g rozpusteného masla, alebo repkového oleja

100 g mletého maku

20 g mandľových lupienkov

 

KRÉM

250 g marcarpone

1 PL práškového cukru

200 g malín

 

ŽELÉ

šťava z 2 pomarančov + doliať vodou, aby toho bolo 500 ml + 1 ČL cukru

1 balenie Želatína jemné mletá

červené farbivo

 

POSTUP

Pripravíme si formu s priemerom 22-24 cm, vymastíme maslom. Dáme vyhriať rúru na 180 stupňov.

Vajíčka vymiešame s cukrom, pridáme maslo, mak a lupienky. Dáme do formy a pečieme 12 – 15 minút.

Vymiešame si mascarpone s cukrom a dáme na vychladnutý korpus. Na to poukladáme a pozabárame umyté maliny. Zalejeme pomalinky želatínou pripravenou podľa návodu, do ktorej ale ide aj červené farbivo, ak nemáte, dajte malinový sirup. Necháme tuhnúť v chladničke aspoň 3 hodinky.

POZNÁMKA: malinky poriadne zaborte do mascarpone, lebo vám vyplávajú pri lievaní želatíny, tak ako mne 😀

DSC_0274-1

DSC_0307-3