Kuracie prsia „K“ so zeleninovou Kašou

Tentokrát som vybrala zo skrinky kokosovú smotanu, z chladničky cibuľu. Núkalo sa mi k tomu kari a kurkuma... A o pár minút bolo jedlo hotové :-)

Už mám niekedy pocit, že mi z tých kuracích pŕs začnú rásť prsia aj na chrbte. Toľko som ich už pojedla. Muž má rád kuracinku, tak je u nás varená dosť často. A tak mám priestor vymýšľať stále niečo nové. Tieto kuracie prsia mu chutili a myslím, že ich ešte zopárkrát budem robiť…

Zapekané kuracie prsia „K“

Prečo K? Budete potrebovať ingrediencie, ktoré začínajú na k 🙂

Kokosový olej – 2 PL

kCibuľa – 2 ks žltej alebo 1 pôr

Kuracie prsia – 500 g

Kokosová smotana – 1 konzerva

Kari – 1 PL

Kurkuma – 1 ČL

kZázvor – 1 ČL čerstvého jemno nastrúhaného zázvoru

Korenie -podľa chuti

kSoľ -podľa chuti

kVoda -1/2 hrnčeka

Postup

Dáme si vyhriať rúru na 180 stupňov. Kuracie prsia naporcujeme na menšie kúsky, ale môžu to byť aj poriadne rezne. Osolíme, okoreníme. Na panvici si na kokosovom oleji opražíme cibuľu. Potom na nej opražíme z oboch strán kuracie mäso. Ked je opražené vyberieme ho do zapekacej misky. Do panvici s cibuľou primiešame smotanu, kari, zázvor a kurkumu, ak je potrebné, dosolíme a dokoreníme. Omáčku vylejeme na prsia a pečieme cca 20 minút. Omáčka sa zredukuje a mäsko krásne zmäkne.

Zeleninová kaša

V osolenej vode uvaríme očistenú a na väčšie kusy nakrájanú zeleninu (2 mrkvy, 1-2 petržleny, 4 zemiaky). Varíme do mäkka. Zlejeme vodu a rozmačkáme. Nemusíme do jemna. Pridáme 3 PL rozpusteného masla a 2 PL mlieka. Dosolíme.