Okrem barbaque kečupu, som si v Británii obľúbila aj Lemon curd. Je ideálnyn doplnkom na bielu čerstvú bagetu, vianočku či bábovku. A niekedy ho vyjedam len tak primo z téglika. Tento recept kopíruje chuť kupovaného lemon curdu 🙂
30 minút (varenie 10 minút)
Na jeden téglik potrebujeme
šťava z 2 citrónov
nastrúhaná kôra z 2 citrónov
2 vajíčka
160 g cukru
110 g masla
1 čajová lyžička (kukuričnej) múky
Postup
Do hrnca dáme vajíčka a rozšľaháme ich metličkou. Pridáme ostatné ingrediencie, poriadne rozmiešame a dáme variť. Na strednom ohni miešame 7-9 minút. Keď sa to začne variť, varíme minútu. Potom naejeme do skleného pohárika so zatváraním na pracku (majú v IKEA). Necháme vychladnúť. Skladujeme v chladničke.