Slaninkové soté s hnedou ryžou

Vôňa a chuť slaninky si ma získala už veľmi dávno. Ale musím sa priznať, že pri slanine som rozmaznaná. Som rada, keď vidím viac mäska ako sadla. Mala by mať aspoň 3 prúžky, čiže po našom „adidaska“. 

Slaninka je výborná na dochutenie chudých mäsiek. Obľúbené je obalovanie bravčovej panenky do slaninky či prošuta, praženica so slaninku, bez slaniny si neviem predstaviť ani živánsku v alobale. Ja som po slaninke siahla aj vtedy, keď som pripravovala na chate morčacie prsia. K tomu prostrediu sa mi to nejako viac hodilo a dostala som na takéto kombinácie chuť. Tam vznikol tento recept.

Potrebujeme

200 g slaninky nakrájanej na rezance

1 cibuľa nakrájaná nadrobno

300 – 400 g kuracie alebo morčacie prsia

soľ

čierne mleté korenie

1 dcl citrónového radlera

 

1 hrnček naturálnej ryže

1PL olivového oleja

soľ

DSC_0221-2 DSC_0227-3 DSC_0231-4