Vôňa a chuť slaninky si ma získala už veľmi dávno. Ale musím sa priznať, že pri slanine som rozmaznaná. Som rada, keď vidím viac mäska ako sadla. Mala by mať aspoň 3 prúžky, čiže po našom „adidaska“.
Slaninka je výborná na dochutenie chudých mäsiek. Obľúbené je obalovanie bravčovej panenky do slaninky či prošuta, praženica so slaninku, bez slaniny si neviem predstaviť ani živánsku v alobale. Ja som po slaninke siahla aj vtedy, keď som pripravovala na chate morčacie prsia. K tomu prostrediu sa mi to nejako viac hodilo a dostala som na takéto kombinácie chuť. Tam vznikol tento recept.
Potrebujeme
200 g slaninky nakrájanej na rezance
1 cibuľa nakrájaná nadrobno
300 – 400 g kuracie alebo morčacie prsia
soľ
čierne mleté korenie
1 dcl citrónového radlera
1 hrnček naturálnej ryže
1PL olivového oleja
soľ