Na blogu už mám zverejnený Banánový chlebík a Chlebík s tekvicovým pyré. Tento raz to do tretice bude ronako voňaný a vláčky recept na chlebík, ktorý sa dá vyliať aj do bábovkovej formy a bude z neho bábovka 🙂 Tento chlebík spája dve moje obľúbené ingrediencie – mak a vanilku…. No a ešte samozrejme maslo. To nesmie chýbať.
Potrebujeme:
3 vajíčka
120 g práškového cukru
2 vanilkové cukre
60 g kukuričného škrobu Gustin Dr. Oetker
175 g hladkej múky
1 ČL sódy bikarbóna
1/2 ČL prášku do pečiva
200 ml mlieka
1 ČL extrakt Burbon vanilka Madagaskar
15 g mletého maku
125 g rozpusteného masla
POSTUP: Všetky ingrediencie postupne miešame v kuchynskom robote, v poradí ako sú uvedené. Pečieme vo forme, ktorú vystelieme papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch cca 30 minút. Podľa veľkosti formy je aj hrúbka cesta rôzna, preto odporúčam kontrolovať mieru upečenia šáradlom. Nenechajte ho veľmi vysušiť, lebo potom nebude taká vláčny.