Kóšer mandľové podkovičky v horkej čokoláde {Vianočné pečenie}

Mandle mám rada. A v tomto podaní sú priam neskutočné. Síce pri tomto recepte pripravíte len 9 kusov a náklady na toto kóšer potešenie sú okolo 20 eur, ale keď už budú tie Vianoce, majme ich výnimočné a štedré. 

Na koláčiky potrebujeme

225 gramov mandľovej pasty (kúpite v každom dobrom bio obchode)
2 vaječné bielka, ľahučko prešľahané v malej miske
1/3 hrnčeka kryštálového cukru
3 PL mandľovej múky (tiež majú v obchode so zdravou výživou)
1 hrnček mandľových lupienkov

Na polevu potrebujeme

1 PL glee (tj. pražené maslo)
2 PL kukuričného sirupu
80 g vysokopercentnej čokolády (70 %) polámanej na kocky

Postup

Mandľovú pastu dáme do misy a 3 minúty miešame. Pridáme cukor. Potom 3 PL vaječných bielkov, ktoré sme predtým prešľahali. Masa nám zhustne, riadne miešame, aby mala rovnakú konzistenciu. Pridáme 3 PL mandľovej múky. Do veľkého plytkého taniera si vysypeme mandľové lupienky. Na ňom tvarujeme rovnaké šúľky (35 g). Na plechu vystlanom papierom na pečenie ich dotvarujeme na tvar U. Povtláčame všetky odpadnuté lupienky. Necháme na plechu odstáť 30 minút. Potom potrieme zvyškom bielka, do ktorého sme pridali 1 PL vody.

Pečieme 15 – 20 minút pri 190 stupňoch, kým nezačnú zlatnúť. Necháme vychladnúť a medzitým si urobíme polevu (rozpustíme vo vohnom kúpeli, alebo v hrnci s dvojitým dnom). Máčame do nej konce, alebo polovicu podkovičky. Prípadne polievame lyžičkou.

Najlepšie sú na druhý deň. Na tretí deň už vie sú 🙂